Naturale Sanitate Kft 
Egészségmeg?rzés természetesen
Főoldal      Termékek      BIO gyógygombák
Oldal nyomtatásaHozzáadás a kedvencekhez
Bio Ganoderma lucidum
 
A bio minősítésű, őrölt Ganoderma lucidum gomba, 10g-os és 20g-os kiszerelésben rendelhető. Magyar ökológiai termelésű, Biokontroll Hungária Kft. által ellenőrzött minőség. A 20g-os bio Ganoderma lucidum őrlemény kb. 200g friss Ganoderma lucidum gombafejnek felel meg. A Ganoderma lucidum őrlemény 70%-os spóratartalommal rendelkezik, mert csak a gombafejet tartalmazza termőtest nélkül.
 
A Ganoderma lucidum gomba fogyasztása alkalmas lehet az immunrendszer erősítésére, általános közérzet javítására, asztmára, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, szív és érendszeri problémák valamint kemoterápia kiegészítő kezelésére, szexuális problémák javulásához. 
 
Felhasználási javaslat
- Immunerősítés, közérzetünk javítására- napi 2x 1/2 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
- Terápiás, kúraszerű alkalmazáskor- napi 2x 1 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
- Kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére- napi 3x 1 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
- Javasolt természetes forrásból származó C-vitamin egyidejű fogyasztása, mert a C-vitamin elősegíti a hatóanyagok szervezetbe való beépülését. A C-vitamin pótlására kiváló megoldás a magas C-vitamin tartalmú bio zöldségek és bio gyümölcsök (pl. főzelékfélék, kelvirág, burgonya, paprika, paradicsom, citrusfélék gyümölcsei, citrom, narancs, grapefruit, bogyós növények) rendszeres fogyasztása az őrölt bio Ganoderma lucidum szedése ideje alatt és után is!
 
A Ganoderma lucidum gomba fogyasztásának mellékhatásai
A pecsétviaszgomba alkalmazása során különösebb mellékhatásra nem kell számítani. A Ganoderma lucidum gomba immunstimuláló hatással rendelkezik, ezért kerülni kell az immunszupresszív (immunrendszer működését csökkentő) készítményekkel történő együttes alkalmazását. Kerülendő a Ganoderma lucidum fogyasztása véralvadásgátló gyógyszerek, Aszpirin szedése mellett, mert összeadódó hatásra lehet számítani (Shimizu és munkatársai, 1985). Nagyon ritkán a gomba felhasználása során egyéni rekacióként allergiás tünetek jelentkezhetnek.
 
 
 
 
 
Bio laskagomba
 
A bio minősítésű, őrölt laskagomba, 60g-os kiszerelésben rendelhető. Magyar ökológiai gazdálkodásból származó termék, Biokontroll Hungária Kft. által ellenőrzött minőség. A 60g-os bio laskagomba őrlemény kb. 600g friss laskagombának felel meg. A bio laskagomba beltartalma miatt fogyókúrás étrendben szerepelhet, de felhasználható cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában is. A finomra darált laskagombapor könnyen emészthető. Vesebetegek étrendjében nem ajánlott magas káliumtartalma miatt! 
 
 
 
 
Felhasználási javaslat

- Koleszterinszint szabályozására és az általános egészséges állapot fenntartásához ajánlott naponta 3-10 gramm őrölt bio laskagomba fogyasztása (ez egyenértékű 30-100 gramm friss bio gombával), amit lehetőleg klórmentes vízzel vagy teával fogyaszthatunk el, de levesekhez adagolva is alkalmazható. 1 púpozott teáskanálnyi őrölt bio laskagomba kb. 3g.

A laskagombaport tetszés szerinti mennyiségben tehetjük az ételekbe is. A bio laskagombaporral vadhúsokat, halat lehet kirántani, kellemesebb, aromásabb ízt ad az ételnek.
 
 
 
 
 
Bio shiitake
 
A bio minősítésű, őrölt shiitake gomba, 20g-os és 60g-os kiszerelésben rendelhető. Magyar ökológiai termesztésből származó termék, Biokontroll Hungária Kft. által ellenőrzött minőség. A 20g-os bio shiitake őrlemény kb. 250g friss shiitake gombának felel meg. A shiitakét olyan, az immunrendszer gyengülésével magyarázható betegségeknél is fogyaszthatjuk, mint a rák, az AIDS, allergia, az influenza és a meghűléses betegségek. Tudományos kísérletekben igazolták, hogy a shiitake hatásosan védi a szervezetet az influenza-A vírus ellen, mert a szervezetben interferon képződik, amely gátolja a vírusok szaporodását.
 
 
 
 
Felhasználási javaslat

- A bio shiitake őrleményből napi 2x 1 mokkáskanálnyit önmagában vagy kevés folyadékban elkeverve. Fokhagymás íze miatt inkább salátákba, levesekbe, vízbe, hagymateába ajánlott elkeverni.

- A shiitake gomba frissen és nyersen vagy szárítva, porítva, őrölve fűszerként is ízletes. Sőt, aromája szárítva talán még erősebbé és jellegzetesebbé válik. A japán sushik kedvelt fűszere. Illata és íze egyaránt a fokhagymát idézi. Leginkább a wokban készült ételek ízletes alkotórésze. Párolt zöldségek ízesítésére is használható a shiitake őrlemény. Nagyon finom ízt ad a párolt zöldségeknek, kellemesen harmonizál a zöldségekhez és húsokhoz használt európai konyha fűszereivel.  Használható különböző salátákban, főleg paradicsommal és mozarella sajttal nagyon finom, de friss hagymával és paprikával is.

- A szárított bio shiitake gombaporból gyógyteát is készíthetünk. A bio shiitake őrleményt keverjük el meleg/hideg 2dl lehetőleg klórmentes vízben, majd igyuk meg. Éhgyomorra fogyasszuk.
 
A shiitake gomba fogyasztásának mellékhatásai
A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főleg a végtagokon jelenhetnek meg. Ezt az allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!